hong kong. vancouver. los angeles.

SILVERLAKE LIBRARY

INTEGRATION OF MATERIALS

2015 | LAUREL BROUGHTON STUDIO

This project is an integration of materials and programs within a specifically sited context. The design of this project is a public library, located in the Silver Lake reservoir in Los Angeles, California. The library includes reading spaces, archive areas, a cafe, bathrooms and services. The project is a geology library, with each individual pods representing tectonic plates, and the idea of how they can all be pieced back together. Slanted roofs also emphasizes the idea that these “plates” are colliding with one another. The metal skin is a perforated mirror, with the idea that it could reflect the surrounding during the day, while perforate light out from the inside at night.

 

 

BASEMENT PLAN

GROUND FLOOR PLAN

SECTION AA

SECTION BB

© 2017 RYAN WONG