hong kong. vancouver. los angeles.

Silver Lake Library

Integration of Materials

2015 | Laurel Broughton Studio

This project explores an integration of materials and programs within a uniquely sited context. Given the program of a public library located in the Silver Lake reservoir in Los Angeles, California. The concept of the project is largely inspired by the natural landscape of the site, specifically how paths in the park merge and collide, in ways like how tectonic plates create form through collision. The project is a geology library, with each individual pod representing tectonic plates, and the idea of how they can all be pieced back together. Slanted roofs also emphasize the idea that these “plates” are colliding with one another. Materially, the facade is a perforated metal panels with a mirror finish, with the idea that it could reflect the surrounding during the day, while perforate light out from the inside at night.

BASEMENT PLAN

GROUND FLOOR PLAN

SECTION AA

SECTION BB

© 2019 Ryan Wong. All Rights Reserved.